Kontakt

Skrevet af Martin Krogager. Sendt til Offentlige Sider

 

Vi oplever desværre en del henvendelser som ikke lige drejer sig om Paragliding. Hvilket er den primære grund til at vi ikke har telefonnumre liggend offentlig.

Så vi foretrækker du skriver til os.
Det kan du gøre på vores Facebook gruppe: PG-Fyn

Eller sende en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Nogen har også googlet lidt rundt og fundet vores telefon nummer der, og det er helt fint
- Bare det drejer sig om Paragliding ;)

Mvh. Bestyrelsen

 

Om PG-Fyn

Skrevet af Martin Krogager. Sendt til Offentlige Sider

Vigtigt:

Vi er ikke en virksomhed, men en forening (klub) som de fleste andre sportsforeninger /klubber så som fodbold, håndbold, badminton, osv.

Derfor ”sælger” vi ikke paraglider certifikater. Men vi tilbyder at man kan melde sig ind i klubben og gennem de frivillige instruktører lære at flyve og med tiden får udstedt et certifikat på ens færdigheder.

Hovedaktiviteten er optræk og termik flyvning. Det er det som vores instruktører brænder for, og det er sådan vi lærer dig at flyve.
Men vi er også en forening med alm. samvær og sociale aktiviteter.

Klubben har sin egen optræksbane i Heden på Midtfyn. Og det er her hovedparten af vores aktiviteter foregår.

Du er velkommen til at kikke ind - men vores hovedaktivitet er flyvning. Og planen er altid at få så mange af piloterne i luften som muligt. Så uden en aftale er vi sikkert på vej ud og flyve - eller allerede væk.

VIGTIGT: Færdsel på banen

Vi kan være i gang med optræk når du ankommer. Derfor er det vigtigt at du ikke tager turen ned over banen uden aftale.
Linen er ca. 4mm. tyk og lavet af nylon. Under optræk bevæger den sig med ca. 40km/t og giver alvorlige brandmærker vis man rører den.
Eller parkere man måske sin bil et forkert sted, kan linen komme i klemme og bringe piloten i fare.

Så send en mail først - så vi ved der kommer gæster.

TAK

Info om uddanelse

Skrevet af mak. Sendt til Offentlige Sider

Kontakt os.

Vi foretrækker at du skriver til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Det er måske er lidt besværligt, men der har desværre været en del henvendelser som ikke lige drejede sig om paraglidning.

Og du behøver ikke skrive mere end f.eks.

Hej - jeg er interesseret i paraglidning.
Hilsen ....

Så kvittere vi med lidt mere information

Af samme årsag er vores telefonnumre heller ikke offentliggjort.
Vil du hellere have en snak med en af instruktørerne, er du velkommen til at sende os dit telefon nummer.

Hej - er interesseret i paraglidning.
Og vil gerne have en snak med jer om mulighederne.
Hilsen ....
Telefon: zz ææ øø åå

Så ringer vi tilbage. Typisk sidst på dagen, eller om aftenen.
Er du ikke lige at træffe, sender vi en SMS, så du ved hvem der har ringet. Og kan ringe tilbage senere.

Venlig hilsen
PG-Fyn.
mailto: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skoling /uddanelse

Skrevet af Martin Krogager. Sendt til Offentlige Sider

Lidt om hvordan vi lære dig at flyve.

Uddannelsen - sker efter SafePro Para systemet, et internationalt anerkendt uddannelsesforløb for paraglider. Vi er organiseret under Dansk Hanggliding og Paragliding Union. Som i samarbejde med Trafikstyrelsen (tidligere Statens Luftfartsvæsen) udarbejder regler og retningslinjer for vores uddannelse og flyvning.
Mere om DHPU her: www.dhpu.dk/paragliding/

Uddanelsen delt op i 4 trin , og hvert trin er en kombination af teori og praktisk træning.

Kort fortalt ser de enkelte trin i grunduddanelsen således ud:

  1. Nedflyvning - Det er her du lære at starte og lande, vi lægger stor vægt på du bliver fortrolig med udstyret, og forberedelse af flyvning.
    Når du er sikker i ding start kommer du ud og flyve - i ca. 1 meter over jorden så du kan træner landing.
    Der ud over skal grundlægende teori og begræber på plads inden vi går videre.
  2. Højdeglidning - Er grundlæggende en forlængelse af trin 1. Men du vil nu gradvist komme højdere op, målet er flyvning i omkring 150 - 250 meters højde, samt øvelser i indflyvning.
  3. Grundlæggende flyveteknik - Paragliding er mere end 3 min. flyvetid, så der skal øves flyvning i løft, samt kontrol med skærmen under flyvning.
    Skræntflyvning. Når vejeret tillader det køre vi til kysten og træner krydsstart, skæmkontrol samt skræntflyvning. Skærmkontrol ved optræk og skræntflyvning er vidt forskellig. Så vær forberedt på at du ikke kommer i luften de første par gange.
  4. Pilot - Sidste trin inden man er pilot og kan flyve uden instruktør. Nøgleordne er flyvning i løft og turbulens. Men ligeså vigtigt skal du være fortrolig med de ting som du har lært. OG der udstedes ikke certifikat før både du og din instruktør er enige.

Klubben lægger stor vægt på at du faktisk har lært at flyve, og du selv føler du er klar til at flyve selvstændigt uden instruktør. Og selv om man er trin 4 er det ikke forbudt at spørge hvis man bliver i tvivl.

 

I praksis....

De fynske skrænter egner sig dårligt til elever. Og tidligere tog det typisk mellem 2 & 4 år at få er paraglider certifikat her på Fyn.

I PG-Fyn har vi valgt uddannelsen med spilstart (optræk) som det kendes fra f.eks. svævefly. Det har nogle fordele, dels er sikkerheden bedre, dels er der langt flere flyve /øvedage.

Dernæst har vi valgt at skole i hold, hvilket der er flere grunde til - men mere om det på introdagene.
Men det betyder at man i starten er en del af en gruppe, og det dermed vil være essentielt at viser lidt solidaritet i forhold til resten af holdet. Dvs. vi forventer man gør hvad man kan for at være med til træning og teori.
Udgangspunktet er at det er dig som vil lære at flyve - ikk?

MEN: Selv om der normalt er flere øvedage med optræk, betyder ikke at det kan gøres på 1/10 af tiden - målt i timer.

Der skal stadig væk trænes flyvning - og det er nu en gang svært hjemme under dynen!

 

Tid - Hvor hurtigt kan man lære det.

Det kommer an på forventningen. Hvis du har en aftale med National Geograpic og et filmhold om at krydse Sydpolen i PG med Motor - så forvent en 5 - 10 år træning. Et sådan projekt kræver en del mere viden og erfaring.

Instruktørerne er frivillige, så derest tid, din tid og vejeret skal gå op.
Vejeret er temmelig svært at regulere, så der er kun dig og instruktørerne som kan tilpasse deres tid. Og det kræver lidt fleksibilitet. Så jo m,ere fleksible man er, jo hurtigere kan det gå.
Instruktørerne er selv piloter, og mange har det som deres primære fritids interesse - dvs. der er plads i kalenderen. Så det er ofte op til dig og hvor aktiv du kan være.

Som at tage et kørekort - nogen er lidt hurtigere, andre ikke, det er ikke så vigtigt. Men det er vigtigt at du har lysten og kan afsætte tid til det. Typisk bruger vi weekender, men hvis der er tilslutning tager vi også et par nogle dage efter fyraften.

Det nye uddanelses program er kun få måneder gammelt, og vi mangler stadig erfaring med tidsforbruget.
Med det gamle system regnede vi med ca. 80 timer til PP2 og 60 timer til PP3 (Pilot)
- Vi forventer at det vil blive ca. det samme med det nye.

Realistisk

Kan man afse ca. hver anden weekend gennem sommeren og efteråret, og med almindeligt dansk sommervejr så vil den grundlæggende træning til trin 4 som regl kunne være på plads inden næste forår.
Nogen vælger at tager sidste trin (4) i det efterfølgende foråret. og dermed blive pilot omkring sommerferien.

Så er der planlagt en jordomrejse eller skal du til 10 konfirmationer og 5 x barnedåb, eller noget helt tredje. Så er det måske ikke i år man skal igang. Er det noget midt i mellem så kom forbi til introdag, og få en snak med instruktøren om det.

Klubbens historie

Skrevet af Martin Krogager. Sendt til Offentlige Sider

Hvem er PG-Fyn?

Vi er en klub som kom til verden 14.feb 2013 da tidligere Fyns paraglider klub og Paranaut valgte at fusionere.Vi er således den eneste paraglider klub på fyn.

Vi er en blandet skare af unge og gamle,kvinder og mænd der alle deler glæden ved at flyve.Om det er ved opdriften på skrænter,termik vi finder efter et optræk på fyns optræksbane eller om vi rejser syd på til bjergene så er det glæden ved at kunne flyve frit og næsten hen hvor man vil..

Vi er en social klub,i vinterhalvåret mødes vi fra tid til anden for at tale om sporten,og om sommeren summer der af aktivitet,vi flyver selvsagt mest på fyn men tager også gerne turen til Vestkysten, Djursland Sønderjylland,ja der hvor der måtte være god flyvning en pågældende dag.

På fyn nyder vi ofte at flyve på vores skrænter,det kræver der er pålandsvind samt at vindstyrken er inden for en magen hvor det både kan lade sig gøre at flyve samt at det også er sikkert.
På fyn flyves der bla ved Røjle klint , Fynshoved , Sønderby sv (ved Assens) Knolden ved Faaborg og flere andre steder.

Vi håber at du har nydt turen her på sitet og muligvis har fået lyst til at prøve at flyve eller blot lyst til at komme ud og få en snak.

Flere artikler ...