FAQ

På denne side får du lidt råd og vejledning når du starter på din nye fritidssport, Paragliding.

 

ER PARAGLIDING EN EKSTREMSPORT?

Nej, paragliding hører ikke ind under kategorien ekstremsport, men kan betegnes som en actionsport. Det er ikke ufarligt at dyrke paragliding, der forekommer hvert år alvorlige uheld, men disse kan næsten altid føres tilbage til pilotfejl. Derfor er det vigtigt, at uddannelse og skoling foregår under kyndig vejledning. Klubben har uddannede instruktører til rådighed, og al flyvning foregår under instruktion og tilsyn af vores instruktører indtil uddannelsen til selvstændig pilot er afsluttet.

 

HVILKE KRAV SKAL JEG STILLE MIG SELV?

Inden du overvejer at kaste dig ud i denne actionsport, skal du overveje følgende:

Helbred: normalt helbred og normal kondition er forudsætning, der kræves ikke lægeattest, derfor er flyvning helbredsmæssigt dit eget ansvar.

Denne sport er meget afhængig af vejrforholdene hvorfor du må være i stand til at kunne deltage med meget kort varsel. Hvis du har flere andre fritidsaktiviteter har du måske ikke mulighed for at være til stede når vejret er til skoling. Det er bedst at have eget transportmiddel idet skoling sker forskellige steder på Fyn, afhængig af vindforhold.

 

UDDANNELSE 

Vores uddannelsesprogram som hedder PARAPRO er opdelt i flere trin (progressionstrin) og er godkendt som international sikkerheds- og uddannelsesstandard for paragliding. Der er 5 trin ialt, du starter med de grundlæggende trin 1 - 2 som afsluttes med en prøve. Trin 3 er uddannelsen til selvstændig pilot og afsluttes ligeledes med en teoretisk prøve. Se nærmere beskrivelse af uddannelsesprogrammet PARAPRO.

 

HVAD KOSTER DET

Skoling PP0-PP4: 8000,- ink. medlemskab i klubben, samt brug af skolings udstyr

ID & rating kort samt lovpligtig ansvarsforsikring 1050,- (Udstedes af DHPU)
Første år i alt: 8000 ,-

Efterfølgende år:
Klubkontingent pt. 400,-
DHPU Kontingent & lovpligtig ansvarsforsikring 1050,-
I alt: 1450,-

 

HVAD SKAL JEG BRUGE

Klubben stiller skolegrej til rådighed, (skærm, seletøj og hjelm) som kan anvendes under hele skolingsforløbet. Elever under uddannelse til trin 1 - 2 har fortrinsret til anvendese af skolegrejet. Det betyder at du efter trin 2 nok vil se dig om efter eget grej så du ikke står bagest i køen når nye elever skal skoles. Brugt grej kan købes for ca. 10000,-

Når du starter bør du anskaffe et par støvler med god ankelstøtte og smidige såler. Endvidere anbefales det altid at bære handsker uanset årstiden. Til sommerbrug er et par lette inderskihandsker udmærket. Hav altid kroppen beskyttet af mindst ét lag tøj - altså ikke shorts eller lignende. Hjelm er obligatorisk og tages på inden man spænder sig i seletøjet. Hjelm stilles til rådighed af klubben men er måske en af de første ting du vil anskaffe.

 

SKOLING

Du vil få tildelt en instruktør som får hovedansvaret for din uddannelse. Klubbens øvrige instruktører vil tage over og skole dig når det er hensigtsmæssigt. Vores instruktører kan du finde på siden Hvem er hvem.

Kort tid efter at du er blevet medlem, modtager du en logbog hvor alle flyvninger skal registreres. Du vil få adgang til Paragliderhåndbogen som dækker teorien til og med trin 3. Håndbogen findes på medlemssiderne.